Marcel Messing 2006

Marcel Messing (Nederland, 1945) studeerde af in de antropologie, filosofie en vergelijkende godsdienstwetenschap. Hij is auteur van 20 boeken en talloze artikelen, medewerker van Prana en Inzicht. Hij was als stafdocent en decaan werkzaam in het Hoger Beroeps Onderwijs, hierna jaren wetenschappelijk medewerker van de Bibliotheca Philosophica Hermetica te Amsterdam. Messing treedt als spreker in verschillende landen op, en staat bekend om zijn synthese tussen oosterse en westerse wijsheid. Diverse boeken zijn van hem vertaald en hij genoot onderricht van o.a. Tibetaanse rinpoche’s. Verder zet hij zich in als voorzitter van de door hem opgerichte ‘Stichting Lindenhof’ dat al jaren nauw betrokken is bij diverse ontwikkelingsprojecten in India en Polen. Marcel Messing woonde in de Franse Pyreneeën waar hij 11 jaar onderzoek naar de Katharen verrichtte. Hij is anno 2000 woonachtig te België.

Website: www.marcelmessing.nl
Lees meer interessants over Marcel op deze website wanttoknow.nl

Op de golfslag der verandering het onveranderlijke zoeken, de ene, kostbare parel opvissen uit de zee van het onbewuste, dát is de mogelijkheid die ons geboden wordt.

Nieuwe perspectieven bieden zich aan wanneer oude hun vervulling hebben gekregen. De stroom van het leven neemt degenen die ervoor openstaan mee naar die plek waar nieuw zaad van inzicht de beste mogelijkheden heeft om te ontkiemen.